En Son Makaleler
Son İçtihatlar
Kişi ya da Kuruluşlarda Aylık Ücret Karşılığı Çalışan Avukatların Sözleşme Aykırılıkları
Sosyal Medyada Paylaş >
Puan Ver >
11/30/2011
1482 kere okundu.
Sizden 10 puan aldı.
Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı

Ankara 07/11/2005

DUYURU NO 2005/102

Konu     :     Kişi ya da Kuruluşlarda Aylık Ücret Karşılığı, Serbest ya da Sadece Bu Kişi/Kuruluşun Vekili Olarak Avukatlık Görevini Yürüten Avukatların Taraf Oldukları Sözleşmelerdeki Avukatlık Yasası, Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi ve Meslek Kuralları’na Aykırılıkların Yarattığı Sorunların Çözümleri Üzerine Değerlendirme.

20.6.2005 tarih ve 2005/44 sayılı duyurumuz üzerine barolarımızdan gönderilen ve Genel Sekreterlik çalışmaları ile temin edilen sözleşmeler incelenmiş, öncelikle bu sözleşmeler karşısında baroların ve Türkiye Barolar Birliği’nin yetki ve olanakları değerlendirilerek yapılabilecek işlemler ortaya konulmaya çalışılmıştır.

I. AVUKATLIK SÖZLEŞMESİNİN VE VEKALET ÜCRETİNİN AVUKATLIĞIN KAMU HİZMETİ NİTELİĞİ, AVUKATIN BAĞIMSIZLIĞI, KAMU HİZMETİNİ YERİNE GETİREBİLME VE BAĞIMSIZLIĞI GERÇEKLEŞTİREBİLME AÇISINDAN ÖNEMİ İLE AVUKATLIK YASASININ 76 VE 95. MADDELERİNİN, ÖZELLİKLE 95. MADDESİNİN 1. VE 4. BENTLERİ İLE 121. MADDESİNİN 18. BENDİNİN TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİNE VE BARO YÖNETİM KURULUNA YÜKLEDİĞİ GÖREVLER:

- Avukatlık Yasası’nın 1.m
Sistemimizde bulunan Makalelerin tamamını okumak için.
Lütfen Üye Girişi Yapınız.

Okuyucu Yorumları {Toplam 0 Yorum}
Bu makaleye ilk Yorum yapan siz olun.

Adres :
Atalar Mh. Köroğlu Cad.